Rajat on luotu rikottaviksi. Vielä vuosituhannen vaihteessa 300 kilon penkkipunnerrus tuntui käsittämättömältä suoritukselta johon vain superraskaan nostajat voivat yltää ja 400 kilon kyykky oli harvinaista herkkua. Alle kymmenessä vuodessa kumpikin ”haamuraja” himmeni ja tuntui ikäänkuin ”kuuluvan yleissivistykseen”. Samoin 500 kilon jalkakyykkyjä tehtiin 100-kiloisista asti.

Kilpailun kiristyessä jäljelle jäi vain maastanosto. Westside Barbell avasi pelin nostamalla kahdeksassa vuodessa yksityisen klubin 800 paunan kerholaisten määrän kahdeksasta kahteenkymmeneen. Seuraavana olivat vuorossa voimamiehet. Pari vuotta takaperin kiloissa maailman kymmenestä kovimmasta maastanostajasta kahdeksan oli jo voimamiehiä, vaikka miten pyöristelisi vetoremmien ja sääntöerojen vaikutusta.

Andy Bolton rikkoi maagisen 1000 paunan rajan melkein kymmenen vuotta takaperin. Nyt toinen britti, voimamies Eddie Hall nosti Euroopan Vahvin Mies kisan yhteydessä käydyn maastanostokisan yhteydessä huikean 500 kiloa. Rajat on luotu rikottaviksi mutta kuka pistää paremmaksi, ja milloin ?