Henri Pakisjärvi voitti ja teki SE:n kivikuulassa !

Hetassa ja Kilpisjärvellä miteltiin Saana Hillrace 2017 Highland Games – kilpailut 15.-17.
Kesäkuuta ja kilpailussa nähtiin myös uusi Suomen Ennätys. Kalevan Kisoissakin useamman mitalin napannut, Rovaniemen Henri Pakisjärvi tykitti kivikuulan
(11,7kg) työnnössä uudet SE-lukemat numeroin 10,77m. Perinteiseen kuulantyöntöön verraten
lajissa työnnetään paikaltaan ja kuula on raskaan painonsa lisäksi hankalan muotoinen luonnonkivi.

5 lajin kokonaiskilpailussa Pakisjärvi otti myös voiton (8 pts) napattuaan lajivoitot painon
pituusheitossa ja painojen korkeusheitossa. Kilpailun hopeaa nappasi Taipalsaaren Yrjö
Hämäläinen (9 pts) ja pronssia Hämeenlinnan Jyrki Rantanen 13 pts).
Kilpisjärvellä juostiin myös Highland Games-lajien alkuperän hengessä Saana Hillrace mäkijuoksukilpailu,
jossa kivuttiin Saana-tunturin (1029m) huipulle reittiä, jonka pituus on 4km sisältäen yli 500m nousua ja maamme pisimmät portaat (2km).
Päivän kovimmista tuloksista vastasivat Norjan Kent Hugo Norheim kipittämällä matkan aikaan 28
min 42 sek ja Suomen Kaisa Leppänen-Gomes, joka voitti naisten Kiltti-sarjan (kiltti päällä ja 10kg lisäpainolevy mukana) ajalla 54 min 10 sek.

Antidopingtoimintaan sitoutuneen Suomen Voimalajiliiton järjestämä tapahtuma käytiin ensimmäistä kertaa ja yhdessä paikallisten yhteistyökumppanien kanssa siitä kaavaillaan vuotuista
perinnettä. Lisätietoa liitosta osoitteissa www.suomenvoimalajiliitto.fi ja @suomenvoimalajiliitto.

Yhteistyöterveisin,
Jyrki Rantanen, Puheenjohtaja

Kansainvälinen Voimalajiliitto – World Heavy Events Association ry.
Suomen Voimalajiliitto, Suomen Tankotanssiliitto

SAANA HILLRACE haastaa hurjimmat juoksijat ja tuo Highland Gamesit Kilpisjärvelle 17.6.2017

Antidopingtoiminnan alainen Suomen Voimalajiliitto järjestää ensimmäisen Saana Hillracetapahtuman 17.6.2017 Kilpisjärvellä. Tapahtuma kunnioittaa Scotlantilaisia perinteitä, sillä nykyaikaisen Highland Games-kilpailun katsotaan alkaneen mäkijuoksusta, jossa etsittiin nopeinta kuninkaallista viestinviejää.
Saana Hillrace juoksukilpailussa osallistujat juoksevat mahdollisimman nopeasti Saana-tunturin (1029m) huipulle noin 4km mittaisella reitillä, jonka varrella ovat maamme pisimmät portaat (2km)
ja matkan aikana nousua kertyy yli 500 metriä. Ja mikäli se ei itsessään tunnu vielä tarpeeksi raskaalta, niin kilpailussa on sarja, jossa kilpailijat kantavat mukaan 10kg (naiset) ja 20kg (miehet)
lisäpainoa kiltteihin pukeutuneena.

Juoksukilpailun osallistujamäärä on rajattu 50 juoksijaan luonnonsuojelun vuoksi. Kilpailun ulkopuolella on mahdollisuus osallistua myös matkaaja-sarjaan, jossa jokainen Saanan
”huiputtanut” saa diplomin urakastaan ja puhtaan urheilun tukemisesta. Mäkijuoksun jälkeen Kilpisjärven kylällä mitellään aito Highland Games – kilpailu, jossa kiltteihin
pukeutuneet urheilijat heittävät painoja ja osallistuvat mm.hirrensyöksyyn.

Tapahtuman myötä Enontekiön kunta nimetään Suomen Ylämaiksi – onhan siellä kaikki maamme yli 1000m korkeat huiput ja tapahtumasta kaavaillaan vuosittaista perinnettä.
Varsinaiseen kilpailuun ja Highland Gamesiin osallistuvat urheilijat ovat sitoutuneet puhtaan urheilun ja reilun pelin sääntöihin allekirjoittamalla antidopingsopimuksen.
Tapahtuman käytännön järjestelyistä vastaa tapahtumatuottaja Heavyevents.fi Enontekiön kunnan ja paikallisten matkailuyritysten avustuksella.
Ennen juoksukilpailun alkua tapahtumassa pidetään hiljainen hetki viime vuonna menehtyneen, yli 2000 kertaa Saana-tunturille kavunneen Heimo Rantakokon kunniaksi.

Lisätiedot www.saanahillrace.com

Jyrki Rantanen
Puheenjohtaja, Suomen Voimalajiliitto
www.suomenvoimalajiliitto.fi