Vuosi 2009

Kisoissa tuli käytyä kuusi kertaa. SM- kisat nostettiin helmikuussa, toukokuussa kansalliset penkki- ja yhteistulos kisat, syyskuussa Kalottimaaottelu ja joulukuussa seuran penkkikisat.

Tavoite oli SM- kisat joissa oli tarkoitus tehdä yt. tulos EM kisoihin. Penkin kohdalla nostot menivät pieleen ja tarvittava tulos jäi saavuttamatta. Kutsu kävi kuitenkin Kalottimaaotteluun, josta tulikin sitten päätavoite vuodelle.

Toukokuussa osallistuin Topin Toukosiin, joissa sivusin omaa ennätystäni penkissä (77,5 kg).

Pohjois-Suomen mestaruuskisat olivat seuraavaksi ja siellä tuli parannettua ennätyksiä kyykyn ja yhteistuloksen osalta (kyykky 157,5 ja yt 385)

Kesällä siirryin harjoittelemaan painonnostoa. Peruskuntokaudella säilytettiin sekä penkki että maastanosto ohjelmassa. Kyykky korvattiin niska- ja etukyykyllä. Juoksulenkit tulivat myös kuvioihin, mutta vanha polvivamma alkoi oireilla ja lenkkeily piti jättää.

Elokuussa oli edessä Kalottimaaottelu. Kisat sujuivat odotusten mukaan. Kaikki neljä ennätystä siirtyivät historiaan. Uudet ennätykset ovat kyykky 160 kg, penkki 80 kg ja maastanosto 157,5 kg sekä yt. 397,5 kg. Samalla voitin parhaan naisnostajan palkinnon. Yhteistulos ennätys parani 12,5 kg. Koko kaudella yhteistulos parani 22,5 kg.

Varsinainen kisakausi tuli myös päätökseen. Peruskunto ohjelma alkoi punttikoulun merkeissä. Joulukuussa kävin pikkujoulupenkkarit peruskunto-ohjelmalla, jossa nostin tyydyttävän tuloksen 75 kg.

Treeni on muuttunut paljon. Treeni päiviä on tullut yksi lisää, treenaan nyt viisi kertaa viikossa. Treeni ohjelma on muuttunut keskipaino ajatteluksi. Apuliikkeet ovat myös koventuneet.

Lisäravinne puolella on tullut avuksi SKIP:n lisäravinne- ohjelma, joka on räätälöity minulle sopivaksi. Se on selvästi toiminut.

Tiimi sopimuksesta on ollut hyötyä. Varusteita on tullut silloin, kun on tarvinnut. Ja on ollut mukava testailla uusia välineitä.