ANALYYSI KAUDESTA 2013

Kausi 2012 päättyi kovaan pettymykseen WABDL:n MM kilpailuihin marraskuussa Las Vegasissa. Marraskuun lopulla oli edessä aikamoinen elämänmuutos – avioero! Päätin, että jos kerran koko elämä menee uusiksi, niin treeneissä täytyy kokeilla jotain aivan uutta. Olin jo pari vuotta jauhanut paikallani samoissa raudoissa…
Tammikuussa aloitin peruskuntokauden ja asetin tavoitteiksi :

  1. FYYSISEN SUORITUSKYVYN PARANTAMINEN
  2. PAINON PUDOTTAMINEN 

Tiesin, että maaliskuun alussa alkaa pitkä komennus, ja sen jälkeen treenaaminen olisi lähinnä satunnaista, joten temput terävät olisi tehtävä ennen sitä! Juoksua, uintia ja hiekkasäkkien kantoa kuului ohjelmaan normi treenien lisäksi. Paino tuli alaspäin ja maaliskuussa Rovaniemellä FPO:n penkkipunnerruksen SM kilpailuissa vaaka näytti 92.6kg. Voimaa ei kuitenkaan ollut ja kilpailuissa jäin ilman tulosta. Usko omaan tekemiseen oli kuitenkin kova ja pari viikkoa SM kilpailuista työnsin KK-V:n (Kokemäen Kova Väki) kevätkilpailuissa 220kg lähes saman painoisena. Olo oli hyvä ja tunsin, että olin saavuttanut peruskuntokauden tavoitteet.  
Loppukevät meni töiden parissa ympäri Suomea ja vasta kesäkuun alussa alkoi kovemmat treenit kohti syksyn koitoksia. Seuraavat kisat olivat Räsäsen Kallen kilpailut heinäkuussa Savonlinnassa ja tavoitteena 250kg!! Muutin aikaisempaa valmistautumista siten, että viimeinen kovempi treeni oli noin kolme viikkoa ennen kisoja ja apuliikkeitä ei tehty yhtä kovaa kuin aikaisemmin. Kaikki meni tällä kertaa ”kuin Strömsöössä” ja tuloksena puhdas sarja 230 – 240 – 250kg! Tästä oli hyvä jatkaa eteenpäin !  

Elokuussa tilasin uuden Titan Super Katana Low Cutin ja tällä paidalla oli tarkoitus nostaa marraskuussa Renossa WABDL:n MM kilpailuissa. Ennen ensimmäistä paitatreeniä kaaduin töissä ja oikeaan käteen tuli ammottava haava + hiusmurtuma. Ei ole paljon lapsille kerrottavaa siitä treenistä. Toinen treeni oli kuitenkin balsamia haavoille ja harjoituspainot pysyivät 240-270kg välissä. Itseluottamus oli kohdillaan ja treenit luistivat. Lisäksi uusi orastava ihmissuhde piti huolen siitä, että salilla ja töissä kiusattu psyyke sai ansaittua lepoa & hoitoa kotona.
Marraskuussa hyppäsin koneeseen ja matkustin rapakon taakse. Kauden päätavoite oli edessä. Paino oli kohdillaan (99.3kg) ja aloitus 250kg tuli lentämällä ylös. Maltillinen korotus ja seuraava rauta oli 260kg. Ojentajista loppui kuitenkin voima kesken ja työnsin kaksi kertaa raudat LÄHES valmiiksi, mutta kilpailussa LÄHES ei riitä. Voittaja työnsi saman tuloksen kuin minä, mutta oli 0.2lbs (90g) kevyempi. Alun pettymyksen jälkeen tajusin paluumatkalla, että oma ennätys parani 12.5kg ja repussa oli hopeaa. Ensi kaudelle ei ole kuin yksi tavoite : 600 paunan penkki!
Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille – eritoten Voimaharjoittelu.fi Virpi ja Sakke – sekä Sallan Ambulanssipalvelu OY. Ilman kotijoukkoja ja kavereita treenaaminen on mahdotonta ; KIITOS Maija & Petronella, Team ”Älykääpiö” seka Kim ”Rexi” Päivöke !

Oikein hyvää ja vahvaa vuotta 2014 kaikille voimailun ystäville.

Heikki Tyrväinen