Kevät 2017 
 
Vuosi 2017 alkoi ja tavoite oli se perinteinen. Kehittyminen nostajana ja valmistautumista seuraaviin kisoihin !  Loppuvuodesta tehty 1100kg yhteistulos alle 82.5kg sarjaan antoi uutta intoa jatkaa 90kg sarjan valloitusta ja jatkaa töitä kohti kaikkien aikojen suurinta tulosta ! Alkuvuosi oli töissä hiljainen ja olin jo pitkään miettinyt harjoitteluleiriä Jenkkeihin. Aloin työstämään suunnitelmaa ja päätimme Jarkko Forssin kanssa lähteä pariksi viikoksi kohti Ohiota !
 
Reissun aikana asustimme pienessä motellissa ko. alueen huippusalien vieressä. Treenasimme kahdesti päivässä vuorotellen Louie Simmonsin Westside barbellin ja Laura Phelpsin Sweatt Shopin välillä, oppien joka kerta jotain uutta. Tämän parin viikon aikana tutustuimme moniin uusiin nostajiin ja jäi sieltä paljon käteen myös omaan harjoitteluun. Erilaisia liikkeitä, laitteita ja erityisesti opin paljon extra treeneistä, joita olen jo pitemmän aikaa pitänyt mukana harjoittelussa, mutta nyt sain syvennettyä tietoa lisää asiasta.
Matka Jenkkeihin oli taas kerran antoisa ja mahtava ja samanlainen matka on tarkoitus tehdä sinne uudestaan !


 
Suomeen päästyämme aloitin harjoitukset täysillä huhtikuussa järjestettäviin kisoihin ! Tavoitteet oli asetettu, kisa oli varma ja nyt ei tarvinnut kuin treenata ja saada kaikki onnistumaan treeneissä. Niin sanottu off season jakso meni hyvin. Vuoden 2016 vaivannut kyynärpää ongelma ja pysyvä nivelrikko olivat aisoissa ja olin keksinyt tavat ja keinot harjoitella sen kanssa, eivätkö kivut haitanneet enää niin paljon. 12 viikon aikana teimme muutoksen edellisiin valmistautumisiin valmentajani kanssa. Kyykkäsin TODELLA paljon ja vedin vähän. Penkissä taas oli tarkoitus saada pitkään kadoksissa ollut punnerrus esiin.  Seuraavaksi vähän harjoittelusta kisaan
 
Kyykky:
Kuten edellä mainitsin, niin tätä tehtiin ja paljon. Välillä kävi mielessä, että voinko palautua kaikista harjoitteista mitä oli luvassa. 12 viikon aikana kyykkäsin täysvarustuksella kuormien ollessa 420-520 noin 10-11 kertaa.
Harjoitukset koostuivat kovista reverse band, ketju ja ketju + kumi jaksoista. Lopussa mentiin muutama treeni ilman mitään lisämausteita. Nopeustreeneissä käytin erikoistankoja, jotka myös auttoivat tiettyihin heikkoihin kohtiin ja samalla sain lepoa käsille, jotka rasittuvat kyykyssä itselläni todella paljon.
Ensimmäistä kertaa teimme näin. Jakso oli rankka, mutta opin ”kestämään kuormia”, käyttämään varusteita ja samalla sain hiottua tekniikkaani.  Se palkitsi, mutta osaltaan myös rokotti johtuen salin ulkopuolisesta rasituksesta. Tästä lisää kisaraportissa alempana.
 
Penkkipunnerrus:
Penkkiin sain hyvin uutta lähtöä jenkkireissun aikana ja pystyin harjoittelemaan kovaa ilman suurempia kipuja oikeassa kädessäni. Raudat pyörivät 310-350 välissä ja tiesin, että olen vähintään samassa kunnossa tai jopa paremmassa kuin vuoden 2015 lopussa, jolloin parhaat tulokseni tässä lajissa tein. Treeneissä nostimme paljon paidalla ja volyymia pidettiin yllä nopeustreeneissä ja apuliikkeissä. Paidalla otimme isoja nostoja lankkuihin, reverse band penkkiä rinnasta. Muita hyviä harjoitteita oli sling shot penkit ketjuvastuksella.
Kuten aina, niin alku oli liian hyvää ollakseen totta :D
Kovat kyykyt rokottivat ja lavanlähentäjä/suunnikaslihakset ärtyivät todella pahasti kovimman harjoittelujakson aikana aiheuttaen kivut noston ala-asennossa ja lukituksessa. Pahimmillaan reilut 100kg raudat lattiapenkissä olivat liikaa… Myöskin ennen kisaa ongelmat paidan kanssa ja viikko ennen lavalle nousua uuden paidan käyttö ei helpottanut urakkaa.
 
Maastaveto:
Tätä lajia treenasin vähemmän kuin koskaan kyykyssä lisääntyneen kuormituksen takia. Panostimme nopeuteen ja koko valmistautumisen aikana vedin 2-3 kovaa vetotreeniä. Näissä muutamassa kovassa treenissä vedimme ketjuilla ja kevyttä kumikuormaa vasten. Nopeuspäivinä mukana olivat vetokumet erilaisin vastuksin. Vetokumien kanssa harjoittelu toi selvästi parannusta puristusvoimaan, joka yllätti kisassa positiivisesti.  


 
Kisat lähestyvät 
Kilpailujen ollessa parin viikon päässä alkoivat kovat kyykyt ja lisääntynyt työmäärä salin ulkopuolella näkyä. Sääret alkoivat kipuilla ja penikkataudin merkkejä oli ilmassa. Tämä näkyi viimeisissä kovissa harjoituksissa, jotka yhtään vähättelemättä tuntuivat siltä, että sääret katkeavat nostossa. Kyykkyjen kevennyttyä alkoi myös positiivia vaikutuksia näkyä, muu kroppa alkoi palautua, maastaveto kulki ja penkissä vaivannut lavan alue alkoi vähän pehmetä. Tämän ansioista sain YHDEN suuren onnistumisen penkissä, vaikka jouduin viikko ennen kilpailua vaihtamaan paitaa ja ottamaan ylimääräisen harjoituksen, joka ei ollut hyvä optimaalisen valmistautumisen kannalta.
 
Painon kanssa ei tällä kertaa ollut ongelmaa ja viime vuotisen pudotuksen jälkeen alle 82.5kg sarjaan, ei 5 kilon pudotus ysikymppiin tuntunut miltään. Perinteinen kehon huuhtelu vedellä ja kevyesti saunaa päälle ja homma oli valmis. Puntari pysähtyi lukemiin 89.8! Siihen päälle onnistunut tankkaus ja homma oli valmis! Ettei hommasta tulisi liian helppoa niin illalla nostaessani muutamaa raskaampaa laitetta sain koko oikean puolen selästä kunnon kramppiin, jota sitten illalla yritin huonolla menestyksellä rullata auki..            
 
Kisapäivä 
Tuskainen yö takana selän kanssa ei nostanut fiiliksiä ja ehdin jo jopa harkita kisan väliin jättämistä, kun yöllä ei meinannut saada edes kylkeä käännettyä mutta särkylääke ja 20min saunaa helpottivat kramppia ja kipuja ja olo alkoi parantua. Kunnon aamupala ja perinteiset jännitys-tärinät ja kohti kisapaikkaa varusteet ja ruokakassi matkassa.
 
Kyykky:
Lämmittelyt tuntuivat aluksi pelottavan hyvältä, mutta hyvin nopeasti tuli tiputus maan pinnalle, kun kipuilleet sääret antoivat hyvän iskun ja jäin 360kg kanssa monttuun istuskelemaan. Seuraavat nostot onnistuivat hitusen paremmin ja olin valmis aloittamaan kisan. 
Aloitus – 455kg, No Lift!. Kaikki tuntui hyvältä, mutta alhaalla sääri muistutteli olemassa olostaan ja nosto linja muuttui ylös tullessa ja tämän takia kaaduin. Tarkoitus oli toiseen nostoon laittaa ME yritys, mutta halusin vähän varmistella, joten korotin 470kg.
 
2. nosto – 470kg, Good Lift!. Hyvä ja hallittu nosto ja peli olivat auki! Viimeinen yritys oli varattu alun perin jollekin hurjalle yritykselle, mutta aloituksen aiheuttamien muutosten takia viimeiseen juuri sen verran, että saan rikottu maailmanennätyksen.
 
3. nosto – 480kg, Good lift!. Edellistä vastaavaa nosto, ja mukavasti jäi hampaankoloonkin seuraavia koitoksia varten. Pienet varatkin jäivät kyseiseen nostoon!
 
*ALL TIME WORLD RECORD, Kaikkien aikojen suurin kyykky alle 90kg sarjassa
*Pisteissä kaikkien aikojen 5.suurin kyykky, kaikki painoluokat mukaan lukien
*Kaikkien aikojen 2.suurin kyykky, joka on yli 5x kehonpainon, kaikki painoluokat mukaan lukien ja suurin suomessa
 
Penkki:
Yleensä kyykky laittaa itselläni kädet siihen kuntoon, että penkki on hankalaa. Tällä kertaa tilanne oli kuitenkin parempi ja kroppa tuntui hyvältä. Lämmittelyt menivät perinteisesti, mutta…
 
Aloitus – 315kg, No lift! Käden ja kevennyksen kanssa ongelmaa, enkä päässyt edes yrittämään. Heitin tangon telineeseen ja korotin vähän seuraavalle kierrokselle!
 
2. nosto – 320kg, Good lift! Kaikin puolin hyvä nosto ja tästä oli hyvä lähteä rikkomaan omaa ennätystä penkissä pitkästä aikaa!
 
3. nosto – 330kg Good lift! Mahtava fiilis penkistä! Viimein sain rikottua oman ennätykseni tässä lajissa ja tuntui, että vähän olisi voinut olla enemmänkin!
 
*Kaikkien aikojen 13.suurin penkki maailmassa ja suurin suomessa alle 90kg sarjaan  
 
Maastaveto:
Maastavetoon lähdettiin jännillä fiiliksillä. En ollut täysin varma kunnosta ja puristusvoimasta, joka on ollut pahin ongelmani vedossa. Tällä kertaa homma toimi ja pääsin nostamaan kunnon mukaisesti.
 
Aloitus – 330kg, Good lift! Helppo perusveto, ei muuta maninittavaa!
 
2. nosto – 350kg, Good Lift! Kisaennätys voimanostossa! Hyvä veto ongelmitta!
 
3. nosto 365kg, Good Lift! Nyt kulki! Vetoonkin jäi pikkuvarat ja näppi kesti ongelmitta! Aivan mahtava fiilis tämän jälkeen!
 
*Kaikkien aikojen 14.suurin maastaveto alle 90kg sarjaan ja 2.suurin suomessa
 
Yhteistulos:  1175kg @ 90kg!
 
*Kaikkien aikojen 2.suurin maailmassa ja suurin suomessa alle 90kg sarjaan
*Kaikkien aikojen 5 suurin yhteistulos pisteissä, kaikki painoluokat mukaan lukien, suurin suomessa
Kaikkien aikojen 3.suurin yhteistulos, joka on yli 12x kehonpainon, kaikki painoluokat mukaan lukien, suurin suomessa
 
Yhteistulos parani roimasti tällä kertaa! Kisa alemmassa sarjassa ja sen jälkeinen painon nousu teki hyvää treeneille ja tulostasolle. Voisi vähän, vaikka saivarrella, että täydellisellä päivällä ilman koheltamisia niin 1200 olisi voinut tulla, mutta jossittelut sikseen ja ensi kisassa lähdetään sen kimppuun. Alkuvuoden tavoitteena ollut 1130-1150 ylittyi reilusti, mutta liian tyytyväinen en voi olla sillä voimatasot edellyttivät kovempaa tulosta ! 
 
Haluan kiittää erityisesti:
 
Juha Someroja: Valmentajani vuodesta 2011 alkaen, hänen avullaan olemme muuttaneet 700kg tuloksen 90kg sarjassa, 1175g tulokseen samaan sarjaan. Ilman tämän miehen apua en olisi koskaan saavuttanut oikeaa potentiaaliani. Hän on suunnitellut kaikki treenini, kuunnellut valitustani ja jaksanut tsempata ja potkia perseelle lukemattomia tunteja koko tämän yhteistyön ajan!
On kunnia jakaa tämän nostajan ja legendan kanssa paikka AINOINA yhteistuloksen maailmanennätyksen haltijoina Suomessa tyttöystäväni Mariannen lisäksi!
 
Sakari Selkäinaho: Sakarin kanssa aloitimme yhteistyön vuonna 2012, kun hän otti minut mukaan Team Voimaharjoitteluun. Sakari oli Juhan kanssa ainoita ihmisiä, jotka uskoivat sen aikaiseen tavoitteeseeni rikkoa ensimmäisenä 1000kg alle 90kg sarjaan. Hän on ollut apuna kisoissa, matkoissa ja harjoitteluun liittyvissä asioissa!
 
Marianne Kosonen: Tyttöystävääni, en voi tarpeeksi kiittää siitä, miten hän jaksaa hektistä elämääni työn ja harjoittelun keskellä. Marianne on ollut aina mukana auttamassa, kun teen suurimmat tulokseni. Marianne teki vasta 510kg yhteistuloksen alle 48kg sarjaan, joka on kaikkien aikojen suurin tulos maailmassa. Myöskin kyykky 222.5 ja penkki 132.5 ovat hänen juuri tekemiään maailmanennätyksiä samassa sarjassa !
 
Jarkko Forss: Paras ystäväni ja luottohuoltaja, joka on kaikessa hullutuksessa ja reissussa mukana missä tahansa ! Ilman hänen apuaan, en olisi pystynyt tekemään kisoissa näitä tuloksia !
Jarkko paukutti tänä keväänä tauluun 912.5kg yhteistuloksen alle 82.5 juniorit sarjaan ja kyykky rankattiin kaikkien aikojen 18. suurimmaksi aikuisissa ! Tämä kaveri tulee tekemään rumaa jälkeä jo junnuissa vuoden 2019 loppuun asti ja potentiaali on rikkoa kaikki parhaat tulokset niin voimanostossa kuin penkissäkin !
 
Team RB GYM:
Ilman oikeaa henkeä ja taustatukea, en voisi kilpailla ja harjoitella nykytasollani. Kiitos koko tiimille ja muille, jotka ovat auttaneet treeneissä. Kiitos Topi Innanen, Pentti Liukkonen, Jimi Kuutti, Rami Eerikäinen, Santeri Asikainen, Mikko Kuusinen ja Ville Tiainen! Kaikkia tuskin muistaa kiittää, mutta kiitos kaikille minua auttaneille tällä polulla !

Tulevaisuus:
Tällä hetkellä olen 4 eri maailmanennätyksen haltija alle 82.5 ja 90kg sarjoissa.
Seuraava tavoitteeni on jatkaa matkaa alle 90kg sarjassa ja noista siellä kaikkien aikojen suurimman yhteistuloksen haltiaksi johon on matkaa 13kg ja kun teen 1200kg on aika siirtyä sarjaa ylemmäs ja katsoa mihin rahkeet riittävät!
Nyt odotellaan aikaa pieneen kyynärpää operaatioon, jonka jälkeen aletaan tehdä työtä loppuvuoden kamppailuja kohti! Näillä näkymin lauteille noustaan Turun WABDL World Cup kisassa seuraavan kerran !

Treenatkaa kovaa, nauttikaa matkasta ja kilpailuista !