Reverse hyper extension

Tämä liike on kehon takimmaisen lihasryhmän ylivoimainen vahvistaja. Reverse Hyper vahvistaa takareisiä, pakaroita ja alaselän lihaksia dynaamisesti konsentrisen työvaiheen eli noston aikana. Laskuvaihe toimii kuntouttavana. Liike on venyttävä ja sen terapeuttinen vaikutus ulottuu syvälle rankaan saakka koska venytyksen aikana syntyy eräänlainen ”sisäinen pumppu ”. Tällöin välilevynesteet pääsevät paremmin virtaamaan takaisin välilevyihin ja supistuksen aikana lihaksesta paennut veri palaa takaisin kudokseen.

Liikettä voidaan muunnella useilla eri tavoilla mutta perussuoritus tehdään nostamalla jalat vaakatasoon ilman että niitä koukistetaan. Laskuvaihe tulee tehdä kontrolloidusti, pitämällä jalat suorina ja jarruttamalla vastaan. Laitteella treenattaessa konsentrisen työvaiheen vaikutus on monipuolinen. Laite treenaa lajisi vaatimusten mukaisesti riippumatta siitä juoksetko, luisteletko, hiihdätkö, nostatko vai hyppäätkö kisoissa. Ainutlaatuinen liike yhdessä perinteisen kuntosali- tai voimaharjoittelun kanssa parantaa suorituskykyäsi.
Perinteiset selkäliikkeet, kuten selän ojennus aiheuttavat rankaan 10-kertaisen puristuksen normaalitilaan verrattuna. Reverse Hyper ei aiheuta lainkaan painetta nikamiin missään vaiheessa vaan vähentää sitä. Jokainen voi hyötyä koneen eduista ja liikkeen kaksi tehoisesta vaikutuksesta. Ei välttämättä tarvitse olla ammattitason urheilija tai selän kuntoutuksen tarpeessa. Reverse Hyper vähentää istumatyön aiheuttamaa painetta rangassa, auttaa seisomaan suorempana kuin ennen ja myös kiinteyttää pakaroita.

  • raskaat 6-8 toiston sarjat tuovat voimaa
  • pitemmät 15-25 toiston sarjat palauttavat

Liikettä voi muunnella useilla muilla tavoilla:

  1. vaihtelemalla asentoa
  2. tekemällä liikkeen yhdellä jalalla
  3. staattisilla pidoilla liikkeen eri kohdissa

Laitteen kehittäjä Louie Simmons on kansainvälisesti arvostettu voimaharjoittelun konsultti yli laji- ja liittorajojen. Hänen asiantuntemukseensa luottavat niin jääkiekon kuin jalkapallon ammattiliigojen ( NHL & NFL ) voimavalmentajat kuin sellaiset arvostetut tutkijat kuin erityisesti Supertraining kirjastaan tunnettu, jo edesmennyt tohtori Mel Siff.
Paljon olympiatason urheilijoita eri lajeissa valmentanut ja lukuisia kirjoja ja artikkeleita julkaissut Charles Poliquin on todennut Reverse Hyperin olevan ainoa laite maailmassa joka todella saa sinut juoksemaan nopeammin. Harry ”Butch” Reynoldsin mahtava paluu juoksuradoille pitkän tauon jälkeen oli yksi todiste laitteen toimivuudesta.

Myynnissämme on kaksi mallia, Pro malli joka toimii remmeillä ja se on klassikko johon monet luottavat tänäkin päivänä. Pro malli toimitetaan kahdella nilkkaremmillä. Kiinteästä rungosta huolimatta liikkeen vaikutuksen voi kohdistaa ylämainituilla tavoilla.

Toinen malli on viimeistelty Ultra pro-versio joka sopii kuntosaleille ja erittäin kovaan käyttöön. Kääntyvän pöydän ansiosta tehoa voi kohdistaa alaselästä takareisiin ja pakaroihin tarpeen mukaan. Tässä mallissa on vipuvarsi ja nilkkatuki, näin se on huomattavasti helpompi käyttää. Edullisempi Pro malli toimii kahdella nilkkaremmillä. Omat vipuvarret kummallekin jalalle tekevät siitä sopivan myös kuntoutukseen ja moniin urheilulajeihin. Halutessa vipuvarret voi yhdistää.
Ultra pro mallin koneella saat kohdistettua rasitusta haluamallasi tavalla. Mahdollisuuksia on monia:

  • kun säädät pöydän pää ylöspäin kohdistuu rasitus enemmän takareisiin ja pakaroihin
  • kun säädät pöydän pää alaspäin kohdistuu rasitus voimakkaasti alaselkään
  • voit tehdä liikkeen joko yhdellä tai kahdella jalalla.

Laitteet on patentoitu ja mallisuojattu: ®5356,359 and 6,491,607b2. Artikkelin toisessa osassa käsittelemme liikkeen ohjelmointia harjoitteluun.