Treenivuosi 2008

Helena Kvist tiivistää viime vuoden tähän tapaan:

Viime vuosi oli treenillisesti kovin mitä on koskaan ollut. Paljon pohjakuntoa ja raakatreeniä. Kaikkiaan treeni kertoja tuli 181. Joista kyykkyjä oli 48, penkkiä 64, vetoja 39, aerobista ja juoksulenkkejä 30.

 
Saavutukset viime vuodelta SM 1 60kg, PM 2 56kg.

1.Mikä toimi?
Kyykky ja penkki on tullut eteenpäin. Syynä lienee molempien lajien treenimäärän lisäys, sekä se, että olen treenannut paljon ilman varusteita. Etukyykky on tuonut mukavasti potkua jalkoihin ja käsipaino penkki vahvistanut rintaa. Veto on kulkenut tasaisen varmasti koko ajan.
 
2.Mikä ei toiminut?
Vedossa tuli otettua liian kovia rautoja lähellä kisoja ja sitten oltiinkin jumissa kun olisi pitänyt olla iskussa.Vanha penkkipaita piti haudata jo liian löysänä kun PM-kisoissa ei enään toiminut.
 
3.Havainnot varusteista.
Pikku hiljaa alan osata käyttää myös varusteita. Polvisiteet vaihdoin APT:en ja ne on toiminut mulla tosi hyvin. Penkkipaidan vaihdoin Fury:n ja se on huomattavasti parempi kuin F6. Nyt on ollut kyykyssä muutaman kerran Super Centikka ja tuntuu hyvältä, pientä kavennusta vielä tarvitaan. Vedossa edelleen Centikan NXG+ josta en luovu.
 
4.Havainnot eri treeni metodeista.
Tähän asti olen treenannut vähän mutu -periaatteella. Vasta viimeaikoina on ollut ihan ohjelmia. Syksystä asti olen treenennut Orhan Tapsan ohjelmaa varioiden ja se on näyttänyt toimivan. Kyllähän se on niin, että kun tekee tarpeeksi kauan samalla ohjelmalla, niin seinä tulee vastaan.
 
 
-Helena Kvist-