Tuhat kiloa työn tulosta – 2014
 
Vuosi 2014 alkaa olla lopuillaan.. Ainakin kisojen osalta. Tässä hieman mietteitä ja raporttia kuluneesta vuodesta ja kisakokemuksista! Tähän vuoteen lähdettiin pienen paineen alla, koska takana oli hyvä vuosi kovine suorituksineen, mutta tähän vuoteen lähdettiin myös erilaisella lähestymistavalla treeneissä ja se toi tulosta…
 
FPO Penkkipunnerruksen ja Maastanoston SM, Rovaniemi Maaliskuu 2014
 
Penkki: 290kg, Junioreiden Maailmanennätys
Maastaveto: 332.5kg, Junioreiden ja Openin Suomenennätys

Vuosi lähti käyntiin kisareissulla Rovaniemellä ja sinne lähdettiin taistelemaan penkin ja vedon herruudesta!
Penkissä tiesin olevani kunnossa ja peruskuntokaudella saatiin vietyä tätä lajia paljonkin eteenpäin ja se näkyikin tuloksessa! 15kg lisää ennätykseen ja hyvä yritys 300.5 kilostakin päästiin ottamaan!
Maastavetokin näytti valoa tunnelissa ja sain vedettyä 332.5kg, joka oli uusi ennätykseni 12.5 kilolla!
 
Tästä lähdettiin kovemmalla innolla FPO:n voimanoston-SM kisaan Mäntyharjulle! Jossa olisi vuoden ensimmäiset voimanostokisat !


 
FPO-SM, Mäntyharju Toukokuu 2014
 
Kyykky: 385kg
Penkki: 300.5kg, Junioreiden Maailmanennätys, Kaikkien aikojen suurin penkki -90kg sarjaan junioreissa
Maastaveto: 321kg, Junioreiden Suomenennätys
YT: 1001kg, Junioreiden Maailmanennätys, Kisojen paras Juniorinostaja, Kaikkien aikojen suurin yhteistulos -90kg sarjaan junioreissa ja 11. suurin Openissa
 
No jaa… Hienoa oli saada 1000kg yhteistulos täyteen ensimmäisenä junnuna maailmassa ja ensimmäisenä Suomessa sarjaan -90kg, mutta olipa luokaton esitys kyykyssä! Kyynel kyllä tuli silmäkulmaan kun sain vedolla tuloksen varmistettua !
 
Muutama kuukausi aiemmin Sakari Selkäinaho, soitti minulle ja kertoi, että paikka vuoden hienoimpaan Voimanostokisaan WESTSIDE PRO INVITATIONALiin oli varmistunut! Tänne alettiin tekemään kunnolla töit, jotta SM-kisan irtokilot saataisiin takaisin! Tätä ennen kuitenkin halusin osallistua myös, järjestämääni Savonlinna Power Event 2014 tapahtumaan ja toiseen kutsukilpailuun, joka järjestettiin BodyPower Expossa Englannin Birminghamissa…
 
BodyPower Expo push/pull, Kesäkuu 2014
 
Penkki: 305kg Junioreiden Maailmanennätys, Openin Suomenennätys, Kaikkien aikojen suurin penkki
-90kg sarjaan junioreissa
Maastaveto: 320kg
 
Yksi hienoimmista kisoista missä olen ikinä käynyt! 60000-70000 tuhatta kävijää viikonlopun iakana, joten meininkiä riitti ja lämmittelytilakin oli yleisölle nähtävissä! Penkkiä saatiin taas vietyä eteenpäin ja vetokin onnistui kohtuullisesti. Tämä suoritus riitti kokonaiskisan voittoon! Mainittakoon, että toiseksi tuli 350kg penkillä ja 390kg vedolla Andy Bolton ;)

Savonlinna Power Event, Savonlinna Heinäkuu 2014
 
Penkki: 315,5kg Junioreiden Maailmanennätys, Openin Suomenennätys, Kaikkien aikojen suurin penkki
-90kg sarjaan junioreissa ja 19. suurin Openissa
Maastaveto: 320kg
 
Olipas hienoa nostaa ulkoilmassa ja omassa tapahtumassa!  Maastavedossa ongelmaksi koitui näppivoimat taas kerran, mutta kuitenkin parhaan nostajan palkinnot penkissä ja vedossa! Penkkiin myös saatiin mukavasti lisäkiloja! Tästä jatkui kovat treenit kohti Jenkkilää…

IPA Westside Pro Invitational vol.2, Elokuu 2014
 
Kyykky: 413kg, Junioreiden Maailmanennätys, Kaikkien aikojen suurin -90kg sarjaan kyykätty rauta junioreissa, Kaikkien aikojen 9. suurin kyykky aikuisissa -90kg sarjaan.
 
Penkki: 304kg, Junioreiden Maailmanennätys
 
Maastaveto: 324,5kg Junioreiden Maailmanennätys
 
YT: 1041.5, Junioreiden Maailmanennätys, Kaikkien aikojen suurin yhteistulos -90kg sarjaan junioreissa, Kaikkien aikojen 5. suurin yhteistulos aikuisissa sarjaan -90kg
 
Parhain kisa missä olen koskaan nostanut! Kaikki meni putkeen valmisteluita myöten ja nostolavassa ei ollut pienintäkään vikaa! Mutta kuten aina, kisa olisi voinut mennä paremmin. Penkissä jäi pienen sähellyksen takia 10kg takataskuun ja vedossa näppi olisi luvan saanut kestää viimeisenkin vedon.. :D Mutta todella tyytyväinen olin tuloksiin ja tavoite täyttyi, vaikka isompaan totaaliinkin oli mahdollisuus! Tämä oli myös viimeinen Juniori kisani voimanostossa, joten tähän kyllä annoin itsestäni kaiken.  Tässä vähän haastetta tuleville Junnuille -90kg sarjaan ;)

 

Vuoden pääkisa oli nyt takana ja valmentajan kanssa päätettiin siirtyä tekemään peruskuntoa kohti ensi vuoden koitoksia… Edessä tosin oli vielä Bullfarm Powerlifting Championships, johon sain kutsun..
 
Bullfarm Powerlifting Championships NFE, Lokakuu 2014
 
Maastaveto: 315kg Openin Suomenennätys sarjaan -82.5kg
 
Ensimmäinen Open luokan kisa ja ensimmäinen kisa tässä painoluokassa. Painon veto meni todella hyvin ja 4 kauhean päivän jälkeen puntari näytti juuri sen lukeman mitä tarvittiin, tästä alettiin sitten tankkaamaan lauantain kisaa varten. Tankattua sain itseni 91.5 kiloiseksi.
 
Lämmittelyt tuntuivat todella hyvältä ja olin aika varma, että voin tehdä uudet ennätykset vaikka painosarjani oli alempi, mutta toisin kävi. Itselläni heikkolenkki on puristusvoima, joka konkretisoitui kun lavalla oli sileämpi tanko mihin olin tottunut..
 
Mutta tulokseni riitti kokonaiskisan voittoon pisteissä, joka jo itsessään on kova suoritus siinä porukassa, mutta itseähän tässä ollaan kehittymässä, joten ei tässä tyytyväisiä olla.  Oli kylläkin ilo ja kunnia saada olla osana vuoden hienointa kotimaista voimailutapahtumaa! Kiitos Bullfarmille siitä taas kerran!
 

Vuosi 2015?
 
Kisaurakka jatkuu Tammikuussa Savonlinnassa järjestettävässä Savonlinna Record Breakersissa, jossa kisaan voimanostossa! Siitä haetaan vauhtia vuoden toiseen pääkisaan IPA Battle Of Titansiin, joka järjestetään Colombus, OHIOssa Yhdysvalloissa.
 
Kevään ajan tehdään voimaa ja käydään muutamat kovat kotimaiset FPO:n kisat ja Elokuussa otetaan miehestä mittaa vuoden pääkisassa Westside Pro Invitational 2015 Kisassa.
 
 
Haluan kiittää Sakari ja Virpi Selkäinahoa heidän tuestaan ja paikasta Team voimaharjoittelussa! Kaksi kautta ehdin olla mukana ja se oli etuoikeus! Teamin aika on ohi tämän kauden jälkeen, mutta tulen jatkamaan kirjoittelua Voimaharjoittelu.fi sivustolla. Voimaharjoittelu.fi takasi tänäkin vuonna tarvittavat välineet, neuvot ja varusteet tulosten tekemiseen! Jos tarvitset toimivaa konseptia salillesi, niin kannattaa ottaa yhteyttä!

Kiitos Juha Somerojalle parhaasta mahdollisesta valmennuksesta ja teräksen lujista hermoista, joita minua valmennettaessa tarvitaan. Juha valmensi, kuunteli valitusta puhelimessa ja facebookissa, huolti vuoden kummassakin voimanostokisassa ja oli päällimmäinen syy kehitykseen, jota tänä vuonna sain ! Oikeanlainen valmennus ja henkilökohtainen treeniohjelma ovat avainasemassa, kun kehitystä haetaan ! 
 
Myöskään en olisi pystynyt treenaamaan ilman parasta treeniryhmää Savonlinnassa! Kiitos erityisesti Rami Eerikäinen, Mikko Hirvonen, Marianne Kosonen ja Jarkko Forss, olitte mukana treeneissä aina kun apua tarvittiin! Kiitos myös muille Jyryn treenaajille!

Samoin eväin lähdetään valloittamaan vuotta 2015 ! Vuosi 2014 meni hyvin, mutta parannettavaa jäi ja uskon, että en ole täyttä potentiaaliani näyttänyt vielä -90kg sarjassa! Itse uskon, että voin saavuttaa kaikkien aikojen kovimman yhteistuloksen ja sen eteen aion tehdä töitä täysillä!