Raimo Pikkuhookana
Ikä: 41
Kotipaikkakunta: Tornio
Ammatti: Prosessimies Outokummun terästehtaassa
Perhe: vaimo, 4 lasta ja 2 kissaa ja koira
Sali: Athletegym ja Hyvä fiilis
Parhaat saavutukset: Joitakin vuosia sitten alle 80kg SM 2 ja MM 2, 2017 Kalotin Vahvin ja 2017 MM-karsinta kilpailun voittaja.
Mieli ruoka: hankala sanoa ku syön kaikkea.. Mutta inhoan puuroa!!
Mieli juoma: tää on helppo ! Tumma olut !

Laukaan voimamiesmies viikonloppu lähestyy kovaa vauhtia. Perjantai-illan kamppailut MM-kisapaikoista 90 ja 105 kilon painoluokissa tulevat olemaan tasaisia sillä taso on Suomessa noussut kovaa tahtia.
Eräs sarjan 90 kiloa ennakkosuosikeista on kokenut Raimo Pikkuhookana, 41. Mies päihitti nuoremmat ja nimekkäämmät kilpakumppaninsa viime vuoden MM-karsinnassa kirkkaasti. Suurin syy menestyksen takana on varmasti tasaisuus. – En ole koskaan yrittänyt hyviä lajeja parantaa vaan heikkouksia, sillä kilpailussa tärkeintä minusta on tasainen suorittaminen, valottaa mies lähestymistapaansa harjoitteluun.
Tämä näkyy hyvin maastanostossa, lajissa missä kilpaillaan voimamieskisoissa eri muodoissa ja sitä treenataan myös saleilla. – Maastanosto ihmisiä kiinnostaa niin se taitaa tangolla olla vain 270kg ykkönen, mutta ei ole tullut kokeiltua koska kisoissa viime vuosina ollut pelkästään toistot eri muodoissa. Minun onnekseni, koska olen maailman huonoin ”ykkösnostaja”. Vertailun vuoksi mainittakoon että kisoissa taakse ovat jääneet sellaiset nimet kuin Harri Peltomaa ja Mika Nikkonen. Miehen kilpailijan lahjoista kertoo hyvin 8x300kg sarja kisoissa. ( tehty Trap bar tangolla ). Voimamiehen suorituskykyä kehitetään lajiharjoittelun ohella myös salilla. Pohja pitää olla laaja ja tason noustessa koko ajan nousee heikkouksien eliminoiminen entistä kovempaan rooliin. – No jos nyt jotain pitää mainita niin etukyykky 185kg, kapea sotilaspenkki 150×2 ennen olkapää vaivoja, valottaa Raimo painoja salilla.

Sponsoreita ei miehellä ole. – Ihan omasta pussista ja rakkaudesta lajiin harrastellaan, toteaa prosessimiehenä terästehtaassa elantonsa ansaitseva veteraani. Yhtenä osoituksena tästä on kiitelty 90 ja 105kg painoluokkien kilpailu jota hän on järjestänyt jo vuodet, nyt uudella nimellä. Lajit myymällä kerätään palkintorahat jotka jaetaan parhaille. Mikäli kiinnostus lajiin heräsi, niin kannattaa tutustua vaikka Suomen Voimamiehet sivustoon Facebookissa.
Kesän kilpailut ovat useimmiten ulkoilmatapahtumia joten sää on onnistumisen kannalta keskeinen tekijä, niin kilpailijoiden kuin järjestäjän näkökulmasta. Ensi viikonvaihteelle on ennustettu aurinkoista keliä mutta Laukaan satamassa saattaa perjantaina silti tuulla pohjoisesta.

Teksti: Sakari Selkäinaho
Kuvat: Raimon arkisto